2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

Wiki Article

Evlerde, fiilyerlerinde, okullarda ve çeşitli devlet kurumlarında olması müstelzim yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlarında insanoğluın hızlı ve zahmetsiz şekilde yangın alanlarını terk etmesi bâtınin kullanılmakta olan önemli örgülar arasındadır.

Projeye en mutabık Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek dışarı esaslı suhuletle açılan ve kalabalık grupların esenlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıran anlamış olurında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok kibar hale getirmiştir.

Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat güvenliği katkısızlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Memnuniyet ilkesinden hareketle hem kapılarımızı hem de fiyatlarımızı revize ediyoruz ve mecmu memnuniyeti hedefliyoruz.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa dahi tütünı lokum ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği yardımıyla emin dünya oluşturur.

Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile alakalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm detaylarıyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın esnasında güvenliğin esenlanması ve münasip şekilde tahliyenin gerçekleşmesi dâhilin kullanılan kapılara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen kapılar emniyetli şekilde binanın terk edilmesine imkân tanır.

Ayrıksı bir şart ise kapıların bütün bütün peyda duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta nazaran eğer yangın kapısı normal zamanlarda kapanmayacak ve yıldızlı şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Bununla beraberinde yangın merdivenlerinin bir yöreının münhal olması ve dumandan sarsılma ihtimalini giderilmiş etmesi yardımıyla binalarda görülen yangınlarda kişi zayiatının olma ihtimali ağır oranda düşmektedir.

Due to their smoke-proof feature, they also protect people from smoke poisoning in the event of a fire. These doors, also known bey emergency exit doors,  of the fire department  fire  occupies a very large place in the regulation. It saf been made compulsory to have it in many buildings with the regulations. (Source - wikipedia)

Fire door is the name given to the door that provides the fastest evacuation of people to the outside in case of fire and similar emergencies. They are produced using maden materials and yaşama withstand flames up to 60, 90 and 120 minutes, depending on the area of use.

Yangın kapısı ne hizmet Yangın Kapısı örgülmalıdır? Yangın bapları organize bakım gerektirir. Bakım, yangın kapkaloriın hizmetlevselliğini ve yangın dayanıklılığını bulmak karınin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak kontrolör edilmesi, kapının dosdoğru bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin muhakkak bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin mesabesinde bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çtuzakıştığının denetleme edilmesini mideerir. Antrparantez, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve anlayışaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Kolaylıkla açılmalıdır. Bapnın yangın kapısı kilitli olmaması yahut kilitli olsa bile yegâne hareketle açılabilmesi Yangın Kapısı Fiyatları gerekir. Bapnın üzerinde ürkü pas yahut benzeri bir işleyiş bulunmalıdır.

Report this wiki page